6 Eylül 2015 Pazar

Sürpriz Kek


Sürpriz Kek için malzemeler:
*3 yumurta
*2 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*3 su bardağı un
*Kabartma tozu
*Vanilya

Sos için malzemeler:
*3 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kakao
*Yarım su bardağı şeker

Kekin Yapılışı: Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.Şekerin eridiğinden emin olunca içerisine sıvı yağımızı ve sütümüzü ilave edip tekrardan çırpıyoruz.Yağ ve sütün ardından toz karışımlarımızı ekleyip (Un,Kabartma Tozu,Vanilya) tekrardan çırpıyoruz ve dikdörtgen ve yağlı borcama döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü pişene kadar (Yaklaşık 25-30 dakika) bekliyoruz.

Sosun Yapılışı: 3 su bardağı sütü,yarım su bardağı şekeri ve 2 yemek kaşığı kakaomuzu tencereye alıp orta ateşte pişiriyoruz.Sosumuz ne katı ne sıvı olmalı ikisinin arasında bir kıvama ulaşınca altını kapatıp soğumasını bekliyoruz.


Kekimiz fırından çıktıktan sonra yaklaşık 3 parmak kalınlığında kesip eşit kareler elde ediyoruz ancak sosa bulamadan önce iyice soğumasını beklemelisiniz yoksa kekinizi sosa buladığınız anda dağılır.


Kareler halinde dilimlere ayırdığımız keki önce pişirip soğuttuğumuz sosa daha batırıyoruz.Her yerinin eşit şekilde sosa bulandığından emin olduktan sonra boş bir tabağa alıp 25-30 saniye sosu iyice içine çekmesini bekliyoruz.


Sosunu içine çeken kekimizin her yanını hindistan cevizine buluyoruz ve servis yapacağımız kaba alıyoruz.Daha sonra 2-3 saat buzdolabında bekletmekte yarar var ;)


İşte sürpriz kekin yapımı bu kadar kolay. Siz de bu denediğiniz tarifleri hesap adresimden bana gönderebilirsiniz. Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder