25 Ekim 2015 Pazar

ELMALI TARTOLET

                                 ELMALI TARTOLET



MALZEMELER:
*1 yumurta akı
*3 yemek kaşığı su
*150 gr. eritilmiş tereyağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*2.5 su bardağı un

İÇ HARCI:
*4 orta boy elma
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*Kırılmış ceviz

YAPILIŞI:
Yumurta akını ve suyu bir kasede iyice çırpıyoruz diğer yandan tereyağını ocakta eritip soğumasını bekliyoruz. Yoğurma kabına tereyağını ve şekeri koyup karıştırıyoruz,ardından çırptığımız yumurta akını ve suyu ilave ediyoruz en son un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru ikiye bölüp,bir bölümünü oklava yardımıyla açıp ince bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yağladığımız tepsimize koyup 10 dakika 180 derece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Ardından çıkarıp elmalı iç harcımızı üzerine koyup üstüne arttırdığımız hamurla istediğimiz şekiller vererek kaplıyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerini pudra şekeriyle kaplayıp sunabilirsiniz. Afiyet olsun. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder