30 Ekim 2015 Cuma

PATATESLİ PORSİYONLUK BÖREK

                                           PATATESLİ PORSİYONLUK BÖREK



HAMURU İÇİN MALZEMELER:
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 paket kabartma tozu
*Tuz

İÇ HARCI İÇİN:
*3 orta boy patates
*1 orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım su bardağı sıvı yağ

İÇ HARCIN YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz rengi dönünce içerisine salçayı ve pul biberi ekliyoruz. Salçanın çiğ kokusu çıkınca altını kapatıp hemen rendelediğimiz patateslerin üzerine döküp karıştırıyoruz.

HAMURUN YAPILIŞI:
Unu eleyip yoğurma kabının içerisine ekleyip kabartma tozu ve tuzla birlikte karıştırıyoruz. Üzerine süt ve suyu ekleyip iyice yoğuruyoruz.Daha sonra hamuru 4 eşit parçaya ayırıp üzerini nemli bezle örterek yaklaşık 30 dakika dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamuru oklava ile olabildiğince ince olacak şekilde açıyoruz.Yeterince ince olan hamurun çevresine patatesleri ekleyip kenarlardan ortaya doğru sarıyoruz. En ortaya gelince bıçakla kesip rulo börekler elde ediyoruz.Daha sonra porsiyonluk olacak şekilde (isteğe bağlı) şekiller vererek fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam dökerek 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder