9 Eylül 2015 Çarşamba

ELMALI KURABİYE




MALZEMELER:
*250 gram margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 çorba kaşığı yoğurt
*3 çorba kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un 

İÇ HARCI İÇİN:
*4 adet orta boy elma
*4 çorba kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*İsteğe göre ceviz

YAPILIŞI: İlk olarak elmalarımızın kabuğunu soyup rendeliyoruz pişireceğimiz kaba alıp şekerini ve tarçınını koyuyoruz.Elmalar diriliğini kaybede kadar pişiriyoruz ancak pişirirken çok karıştırmamaya dikkat edin.Dibi yanar mı diye endişelenmenize gerek yok elma piştikçe yanmayı engelleyecek kadar suyunu bırakır.Siz sadece ocağa ilk koyduğunuzda malzemeleri iyice karıştırın.

Daha sonra hamur için önce margarinimizi alıp pudra şekeri ile iyice yoğurun.Ardından yumurta,yoğurt ve sıvı yağı ekleyip malzemeleri iyice karıştırın. İyice karıştığından emin olduktan sonra kabartma tozunu ekleyin ve yavaş yavaş unu eklemeye başlayın.Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamında olacak.Hamurumuz iyi bir kıvam aldıktan sonra hamurdan büyükçe bir parça koparıp oklava ile tezgahta çok ince olmayacak şekilde açmaya başlayın.Geniş ağızlı bir bardak ile hamurdan yuvarlak parçalar elde edin. Daha sonra iç malzemesini koymadan yuvarlak olan hamura en baştan sonuna kadar bıçakla çizgiler çekin.İç harcını koyun ve düz bir şekilde sarın daha sonra hamurun iki ucunda çekip kurabiyeyi "U" harfine dönüştürün. Fırın tepsisine alıp 170-180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra isteğe göre pudra şekeri dökebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder