16 Eylül 2015 Çarşamba

MEYVE SOSLU İMAM SARIĞI PASTASI

             MEYVE SOSLU İMAM SARIĞI PASTASI



KEK İÇİN MALZEMELER:
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tepeleme kakao
*1.5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN:
*1 litre süt
*5 kaşık tepeleme un
*2 çay bardağı toz şeker
*1 kaşık nişasta
*1 paket vanilya
*1 paket toz kremşanti (Piştikten sonra eklenecek.)
*1 kaşık tereyağ (Piştikten sonra eklenecek.)

SÜSLEMESİ İÇİN:
*Meyveli sos
*Hindistan cevizi

YAPILIŞI:Yumurta ve şekerleri şeker eriyene kadar çırpın. Unutmayın ne kadar çok çırparsanız yumurta kokusu o kadar kokmaz. Şekerimiz eridikten sonra sıvı malzemelerimizi ve son olarak da kakao,un ve kabartma tozumuzu ekliyoruz. Keki yağlanan fırın tepsisine koyup 160 derecede pişiriyoruz. Kekimiz fırın tepsisinde olduğu için hemen pişecektir o yüzden 20 dakika kek için yeterli bir süredir.

Pişen kekimizi soğuması için bir köşeye alıyoruz. O sırada krema için tüm malzemeleri koyup katı bir kıvam elde edinceye kadar ocakta pişirin. Krema fokurdamaya başlayınca altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve yavaşça karıştırın.Soğuması için ocaktan alın ve balkona bırakın. Arada bir karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın. Soğuyan kremaya 1 paket toz kremşantiyi döküp mikserle 4-5 dakika çırpın.

Fırın tepsisinde pişip soğuyan kekimizden su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin.Daha sonra bir dilim yuvarlak kek alıp ortasına biraz kremadan ekleyin ve üstünü kapatmak için bir yuvarlak kek daha alıp kapatıp hafifçe bastırın. Kekin etrafını önce kremaya sonra da hindistan cevizine bulayın.Üzeri için hazır meyveli sos pişirip 1-2 çay kaşığı kekin üzerine dökün. Dikkat edin kekin etrafından sos akmayacak. O yüzden azar azar koyun sosu. Sunum yapacağınız kaba koyun ve sunum için hazırlayın.


Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder