14 Eylül 2015 Pazartesi

BOŞNAK BÖREĞİ

                                   BOŞNAK BÖREĞİ


MALZEMELER:
 (Hamuru İçin) 
 *Un
 *Su
 *Tuz

 (İç Harcı İçin)
 * 3-4 orta boy patates
 *1 adet soğan
 *Biber salçası
 *Pul biber
 *Reyhan

 (Açmak İçin)
 *250 gr. margarin
 *1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Un su ve tuz üçlüsüyle hamurumu hazırlıyoruz. Ne çok yumuşak ne çok sert bir hamur olmalı. Hamuru kenara alıp dinlendirirken iç harcınızı hazırlayın. Patatesleri haşlayın onlar kenarda soğurken siz de soğanı ince ince dilimleyip yağda kavurun. Rengi değişince üzerine bir yemek kaşığı salça ve pul biber koyun ve altını kapatın. Soğuyan patateslerin kabuğunu soyup rendeleyin.Daha sonra üzerine hazırladığınız soğan harcını koyun ve karıştırın en son içine biraz reyhan koyun ve karıştırın.

Margarini ocakta eritip soğuttuktan sonra içerisine 1 su bardağı yağı ekleyin.

Hamurdan eşit bezeler alın ve oklava ile açmaya başlayın. 1 cm. kalınlığına gelince hamurumuzun üzerine yağ karışımından biraz döküp her yerine yayıyoruz. 1-2 dakika hamurun yağı içine çekmesini bekliyoruz. Daha sonra oklavayla açmayı bırakıp hamurumuzu elimizle kenarlarından çeke çeke açıyoruz. Hamur sandığınızdan daha kolay açılacaktır.Bu yüzden yırtmaktan veya açamamaktan korkmayın. Hamurunuzu nerede açıyorsanız mermerde veya tahtada altını görene kadar elinizle çeke çeke açmaya devam edin.Ama hamur açıldıkça ara ara yağ eklemeye devam edin çünkü hamur açıldıkça yağı içine çekecektir. Alttaki deseni görünce artık açmayı bırakıp iç harcımızı hamurumuzun kenarlarına koyuyoruz ve kenarlardan içe doğru sarmaya başlıyoruz. Hamur iyice yuvarlak haline gelince ortadan kesip yağladığımız borcamımıza yukarıdaki resimde olduğu gibi koyuyoruz.

Tüm bezelerimize aynı işlemi uyguladıktan sonra böreğimizin üstüne yumurta sarısı koyup önceden ısıtılmış olan fırınımıza koyup 150 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder