FISTIKLI KURABİYE
MALZEMELER:
*4 yemek kaşığı buğday nişastası
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket margarin
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
İÇİ İÇİN:
*Toz fıstık
YAPILIŞI:
Yoğurma kabının içerisine margarin,sıvı yağ,buğday nişastası ve pudra şekerini koyup krema kıvamına gelene kadar elimizle yoğuruyoruz. Daha sonra içerisine unumuzu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Kulak memesi kıvamındaki hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içerini içli köfte misali döndürerek açıyoruz. İçerisine fıstığımızı koyup tekrardan yuvarlak bir ceviz görünümüne getirip fırın tepsisine diziyoruz. 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkıp soğuyunca isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder