29 Kasım 2015 Pazar

MUZLU TAVUK GÖĞSÜ

                           MUZLU TAVUK GÖĞSÜ



MALZEMELER:
*125 gram margarin
*1 su bardağı un
*1 su bardağı toz şeker
*5 su bardağı un
*1 paket vanilya

YAPILIŞI:
Margarini tencereye alıp önce eritiyoruz daha sonra unu ilave edip iyice (unun çiğ kokusu çıkana kadar) kavuruyoruz. 3-4 dakika kavurduktan sonra üzerine şekeri ilave edip hemen arkasından da sütümüzü ilave ediyoruz. 

Daha sonra hızlı hızlı karıştırıp topaklaşmasına izin vermiyoruz. Belirli bir katılığa gelince vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Tavuk göğsünü soğumadan düz bir tepsiye (sarması kolay olsun diye) döküyoruz. Soğuması için buzdolabına koyup yaklaşık 1 saat dolapta beklemesi gerek.


Buzdolabında bekleyen tavuk göğsünü çıkarıp ne çok uzun ne çok kısa olacak şekilde kesip rulolara ayırıp içlerine muz koyup sarıyorsunuz. Üzerine servis esnasında isteğe bağlı olarak hindistan cevizi dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder