13 Aralık 2015 Pazar

                               KÖSTEBEK PASTA


MALZEMELER

KEK İÇİN:
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tepeleme kakao
*1.5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN:
*1 litre süt
*5 kaşık tepeleme un
*2 çay bardağı toz şeker
*1 kaşık nişasta
*1 paket vanilya
*1 paket toz kremşanti (Piştikten sonra eklenecek.)
*1 kaşık tereyağ (Piştikten sonra eklenecek.)
SÜSLEMESİ İÇİN:
*Pastanın kenarlarından kalan kek tabanı (Rondoda çekilecek)
*Üzerine isteğe göre sos
*Toz fıstık

YAPILIŞI:Yumurta ve şekerleri şeker eriyene kadar çırpın. Unutmayın ne kadar çok çırparsanız yumurta kokusu o kadar kokmaz. Şekerimiz eridikten sonra sıvı malzemelerimizi ve son olarak da kakao,un ve kabartma tozumuzu ekliyoruz. Keki yağlanan borcama koyup 160 derecede pişiriyoruz.

Daha sonra kekin ortasını yemek kaşığıyla birlikte çukur yapıyoruz.Ortadaki çukura kremamızı kremanın üstüne de ortadan çıkarıp rondoda çektiğimiz kek tozunu dökerek üstünü kapatıyoruz. 

En son tüm krema gözükmeyene kadar üstünü kapattıktan sonra üzerine isterseniz sos isterseniz sadece toz fıstık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder