31 Ocak 2016 Pazar

PROFİTEROL

PROFİTEROL MALZEMELER:
1 su bardağı su
Yarim paket margarin
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı un
4 yumurta

KREMA MALZEMELERİ:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Limon kabuğu rendesi
7 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin

YAPILIŞI:
Su, margarin ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır.
Kaynadıktan sonra içerisine un ekleyip 10 dakika pişirilir.
Daha sonra kenara alınıp iyice soğutulur.
Soğuduktan sonra içerisine 4 yumurta kırılır ve çırpılır.
Ardından profiterol hamurunu krema sıkma torbasına koyup fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkıyoruz ve 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
Piştikten sonra fırının kapağını hemen açmıyoruz yaklaşık 10 dakika fırının içinde bekletip daha sonra fırından çıkarıyoruz.

Krema için tüm malzemeleri  (margarin hariç) tencereye koyup ocakta pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp margarini içine atıp kremanın sıcağıyla eritiyoruz.

Soğuyan profiterollerin içerisine kremayı koyup üzerini de benmari usulu eritilmiş çikolata veya çikolata sosu ile süsleyip sunabilirsiniz. Afiyet olsun.😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder