KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE
MALZEMELER :
⭐ 3 YUMURTA AKI
⭐ 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
⭐ 1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
⭐ 3-4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
⭐ 1 PAKET KABARTMA TOZU
YAPILIŞI : YUMURTA AKINI VE TOZ ŞEKERİ BEMBEYAZ BİR HAL ALANA KADAR MİKSERLE ÇIRPIYORUZ ARDINDAN İÇERİSİNE HİNDİSTAN CEVİZİNİ, KAKAOYU VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP YOĞURUYORUZ VE 1 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİYORUZ. BUZDOLABINDAN ÇIKAN KURABİYELERDEN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLIYORUZ VE ÖNCE PUDRA ŞEKERİNE HER YERİNİ BULUYORUZ ARDINDAN DA FIRIN TEPSİSİNE DİZİP 150 DERECEDE 10-15 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN.😊
2 Şubat 2016 Salı
KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder