1 Şubat 2016 Pazartesi

KÖSTEBEK PASTA

KÖSTEBEK PASTA
MALZEMELER
🎀3 yumurta
🎀1 su bardağı şeker
🎀2 yemek kaşığı kakao
🎀Vanilya
🎀Kabartma tozu
🎀1 çay bardağı süt
🎀1 çay bardağı sıvı yağ
🎀1.5 su bardağı un

KREMASI İÇİN:
🎀1 litre süt
🎀5 yemek kaşığı un
🎀2 çay bardağı toz şeker
🎀1 yemek kaşığı nişasta
🎀1 yemek kaşığı margarin
🎀1 paket kremşanti
🎀1 paket vanilya

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekerleri çırpma kabına alıp şekerler iyice eriyene kadar çırpıyoruz.
Ardından içerisine yağı,sütü ekleyip ardından da toz karışımları  (un,kakao,kabartma tozu ve vanilya) ekleyip çırpıyoruz yağlanan fırın tepsisine döküp 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırın tepsisinde olduğu için hemen pişecektir.

Krema için tüm malzemeleri ( margarin ve kremşanti hariç) bir tencereye koyup ocakta çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp margarini içine atıp kremanın sıcağıyla eritiyoruz ve soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Soğuduktan sonra içerisine 1 paket kremşanti ekleyip mikserle 10 dakika kadar çırpıp belli bir kıvama gelmesi için buzdolabında 1-2 saat kadar bekletiyoruz.

Fırından çıkan ve soğuyan kekin üzerini bir miktar sütle ıslatın ardından bir su bardağı yardımıyla keserek yuvarlak dilimler elde ediyoruz. Yaklaşık 18-20 dilim elde edebilirsiniz standart bir fırın tepsisinden.
Kekin kalan parçalarını robotta toz haline getiriyoruz.

Elde ettiğimiz yuvarlak dilimlerin üzerine önce kremadan koyuyoruz ardından da toz haline getirdiğimiz keki üzerine döküp kremanın üstünü tamamen kapatıyoruz. Tüm dilimlere aynı işlemi uyguladıktan sonra servis tabağına dizip üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder