25 Mart 2016 Cuma

HAPISA

HAPISA TARİFİ
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
🍇3 yemek kaşığı buğday nişastası
🍇4 çay bardağı su
🍇1 su bardağı pekmez (şeker isteğinize bağlı olarak azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
🍇1 tatlı kaşığı tereyağ

ÜZERİ İÇİN:
🍇Ceviz

YAPILIŞI:
Nişasta ve suyu pişireceğimiz kapta iyice karıştırıp nişastayı suyun içinde eritiyoruz ardından ocağın üzerine alıp kısık ateşle sürekli karıştırarak puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra içerisine pekmezi ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağını ilave edip sıcağıyla eritiyoruz daha sonra servis yapıp afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder