23 Nisan 2016 Cumartesi

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN :
Ceviz

YAPILIŞI :
Malzemeleri yoğurma kabına alıp azar azar un ilavesi yaparak hamuru hazırlayın. Yaklaşık 3,5-4 şu bardağı un alıyor. Bu kurabiyenin hamuru tam bütünleşmiyor ama şekil vermesi de zor değil.

Hamur yoğurma işlemi bittiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Fırın tepsisine tek tek dizin ve bir ucuna çatalla bastırarak şekil verin diğer ucuna da ceviz koyun.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder