9 Haziran 2016 Perşembe

ÇİÇEK POĞAÇA



MALZEMELER:
*1 su bardağı ılık su/süt
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un

İÇ MALZEMELERİ:
*Peynir
*Maydanoz

ÜZERİ İÇİN:
*Yumurta
*Çörek otu

YAPILIŞI:
1 su bardağı ılık su/süt içerisine yaş mayayı atıp 15-20 dakika mayanın kendini bırakmasını bekliyoruz. Yoğurma kabına sıvı yağı,tuz ve şekeri alıp karıştırıyoruz daha sonra eriyen mayayı yoğurma kabının içine döküp iyice karıştırıyoruz.İçinde hiçbir topak kalmayınca un ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince hamurumuzun üzerini temiz bir bez ile örtüp 30 dakika bir kenarda hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz.

Mayalanan hamurdan yapacağınız poğaçanın büyüklüğüne göre parçalar koparıp iç harcını koyup yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.Tüm poğaçaları yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve çörek otu döküp 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder