9 Haziran 2016 Perşembe
ÇİKOLATALI CUPCAKE
MALZEMELER:
*4 yumurta
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*Kakao
*Kabartma tozu
*Vanilya
YAPILIŞI:
Yumurtaları şeker ilavesi olmadan önce 3-4 dakika çırpıp köpürtüyoruz daha sonra yavaş yavaş şekerleri ilave ediyoruz. Şekerlerin yumurta içinde iyice erimesine dikkat edin. Yumurta ve şeker bembeyaz bir krema haline gelince içine sıvı yağ,süt ve kakaoyu ekleyip tekrardan çırpın. Bu aşamada kekten 1 bardak alın ve kenara koyun. Daha sonra kekimize unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın en son ise istediğiniz miktarda ceviz ekleyin ve yağladığınız kalıba döküp 180 derecelik fırında 30-40 dk pişirin.Fırından çıkan keki biraz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzeri için ayırdığınız 1 bardak kek kremasını ocakta 2-3 dakika pişirin.(Çok kaynamasına izin vermeyin ama eğer katı olduğunu hissederseniz sütle açabilirsiniz.) Pişirdiğiniz sosu kekin üzerine dökün ve üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder