21 Temmuz 2016 Perşembe

ÇİKOLATALI KOKOŞ KURABİYE


MALZEMELER:
*250 gram margarin
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket vanilya
*Kakao
*Alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN:
*Eritilmiş bitter çikolata
*Toz fıstık
*Hindistan cevizi
*Çikolata damlası

YAPILIŞI: Margarin ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle krema haline gelene kadar çırpıyoruz daha sonra içerisine pudra şekerini,vanilyayı,nişastayı ve kakaoyu ekleyip mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. Sonrasında yavaş yavaş un ilave edip artık elimizle yoğurup hamuru kıvama getirmeye çalışıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra benmari usulu eritilen çikolataya üstünü batırıp daha sonra da arzuya göre fıstığa,hindistan cevizine ve çikolataya batırıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder