30 Temmuz 2016 Cumartesi

DOMATESLİ-BİBERLİ-PEYNİRLİ SİMİT


HAMUR MALZEMELERİ:
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*Alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN:
*Yarım çay bardağı pekmez
*1 çay bardağı su
*Susam

İÇ MALZEMELERİ:
*Domates
*Biber
*Peynir

YAPILIŞI:
Maya,su,süt,sıvı yağ,tuz ve şekeri geniş bir yoğurma kabında karıştırıyoruz.Ardından yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Kıvama gelen hamurun üzerini örterek yaklaşık 2 saat mayalandırıyoruz.
Daha sonra hamuru eşit parçalara bölüyoruz bir tanesini alıp oklava veya elinizle açıyoruz içerisine domatesi,biberi ve peyniri koyup kapatıyoruz.
Önce pekmezli suya daha sonra da susama batırıp fırın tepsisine diziyoruz.
Tüm hamurları bitirdikten sonra tepside de yarım saat mayalandırıyoruz.
Daha sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Bu tarifin en güzel yanı ise simitleri buzluğa atıp istediğiniz zaman çıkarıp aynı tazelikte tüketebilmeniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder