10 Ağustos 2016 Çarşamba

DOLGULU KEK



KEK MALZEMELERİ:
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*4 yemek kaşığı tereyağ (eritilip kullanılacak)
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı kakao

ÜZERİ İÇİN:
*1 paket toz kremşanti
*2 tatlı kaşığı eritilmiş çikolata

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekerleri iyice çırpıyoruz.Daha sonra içerisine tereyağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak unu,kabartma tozunu,vanilyayı,kakaoyu ekleyip tekrardan karıştırıyoruz.
Kek karışımımızı yağlanmış kek kalıbımıza yaklaşık ikişer kaşık ekleyip soğuk fırına koyuyoruz ve 185 dereceye ayarlayıp 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen keklerimizi soğumaya bıraktıktan sonra kremşanti karışımımızı hazırlayıp buzluğa koyuyoruz.Daha sonra iç harcı için çikolata sosunu hazırlıyoruz (İç dolgusunun daha katı olması gerek bu yüzden pakette 1 su bardağı diyorsa siz yarım su bardağı koyun.)
Soğuyan keklerimizin tepesinden bıçak yardımıyla içini oyup çikolata sosunu içerisine koyup tepesini kekimizle kapatıyoruz.
Son olarak üzerini krem şanti ile süsleyip arzuya göre fıstık külü,çikolata parçacığı vs ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder