11 Şubat 2018 Pazar

FISTIKLI ÇATLAK KURABİYE


MALZEMELER:
*1.5 su bardağı toz fıstık
*1 su bardağı hindistan cevizi
*3 yumurta akı
*1 su bardağı toz şeker
*Pudra şekeri

YAPILIŞI: Yumurta akı ve şeker derin bir çırpa kabının içerisine alınıp mikser ile kar beyaz haline gelene kadar çırpılır. Beyazlaşınca içerisine hindistan cevizi ve fıstık ilave edilip yoğurulur ve hamur haline getirilir. Buzdolabında 1-2 saat bekletilir ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve dışı pudra şekerine bulanılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden 150 derece ısıtılan fırında 15 dakika pişirilir. 15 dakikadan fazla pişirilirse sertleşir bu yüzden zaman ayarına dikkat edilmelidir. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder