11 Şubat 2018 Pazar

ÇİKOLATALI PASTA


MALZEMELER:
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı ılık su
*Çeyrek limonun suyu
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı un

ARALARI İÇİN:
*Beyaz kremşanti
*Fıstıklı draje
*Fındıklı draje
*Muz

ÜZERİ İÇİN:
*Sütlü çikolata

YAPILIŞI:
Pandispanya için yumurta ve şekerleri derin bir kasede beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Ardından içerisine ılık suyu,limonu ekleyip yeniden çırpıyoruz.
Daha sonra içerisine vanilya,kabartma tozu,unu ekleyip son kez daha karıştırıp yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecek fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.

Kek fırında pişerken kremşantiyi hazırlayıp buzdolabında donmaya bırakıyoruz. Fırından çıkıp ılıyan keki 3 kat kesiyoruz ve her katı süt ile ıslatıyoruz. İlk katı kremşanti ile sıvayıp muz dilimlerini koyuyoruz. İkinci katı da kremşanti ile sıvayıp fıstıklı drajeleti ekliyoruz son katta ise her tarafını kremşanti ile sıvayıp üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata döküyoruz. Son olarak kenarlarını çikolata parçacıkları ile üzerini ise fındıklı draje ile süsleyip buzdolabında mümkünse 1 gün dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder