11 Şubat 2018 Pazar

KAŞARLI KATMER ÇÖREK


HAMUR MALZEMELERİ:
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı şeker
*1.5 tatlı kaşığı tuz
*Un

ARALARI İÇİN:
*Tereyağ
*Rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI: Hamur malzemelerini karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur hazırlayın ve üzerini temiz bir bez ile örtüp 1 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. İlk 2 bezeyi eşit olacak şekilde açın birinci kata tereyağ sürüp rendelenen kaşarı dökün ve ikinci açtığınız hamuru üzerine koyup tekrardan tereyağı ve kaşar döküp rulo şeklinde sarın ve eşit parçalar halinde bıçakla kesip fırın tepsisine dizin. Diğer iki bezeyi de açıp aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe göre çörekotu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder