11 Şubat 2018 Pazar

PORTAKAL SOSLU REVANİ


MALZEMELER:
*4 yumurta
*1.5 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı ılık su
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1.5 su bardağı un
*1.5 su bardağı irmik
*Portakal kabuğu rendesi

ŞERBET İÇİN:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın ardından içerisine sıvı yağ, yoğurt ve suyu ilave edin. Toz halindeki tüm malzemeleri,irmik hariç, eleyip karışımın içerisine ilave edin ve en son olarak da portakal kabuklarını ilave edip yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken şerbet için şeker ve suyu bir tencerede birleştirip kısık ateşte pişirin. Şerbet kaynadıktan sonra içerisine birkaç damla limon suyu dökün ve 5-10 dakika daha kaynatın. Fırından çıkan revani ılıyınca ve ocaktan aldığınız şerbet de ılıyınca şerbeti revaninin üzerine dökün. Ardından dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder