HAMUR MALZEMELERİ:
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN:
*Yarım çay bardağı pekmez
*1 çay bardağı su
*Susam
YAPILIŞI:
Maya,su,süt,sıvı yağ,tuz ve şekeri geniş bir yoğurma kabında karıştırıyoruz.Ardından yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Kıvama gelen hamurun üzerini örterek yaklaşık 2 saat mayalandırıyoruz. Mayalanan hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle uzatıp birbirlerine doluyoruz ve pekmezli suya ardından da susama batırıp fırın tepsisine aralarında mesafe olacak şekilde diziyoruz (Tekrardan mayalama işlemi yapılacağı için simitleri tepsiye aralıklı dizin). Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsinin üzerini temiz bir bez ile kapatıp yarım saat daha mayalandırıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Maya,su,süt,sıvı yağ,tuz ve şekeri geniş bir yoğurma kabında karıştırıyoruz.Ardından yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Kıvama gelen hamurun üzerini örterek yaklaşık 2 saat mayalandırıyoruz. Mayalanan hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle uzatıp birbirlerine doluyoruz ve pekmezli suya ardından da susama batırıp fırın tepsisine aralarında mesafe olacak şekilde diziyoruz (Tekrardan mayalama işlemi yapılacağı için simitleri tepsiye aralıklı dizin). Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsinin üzerini temiz bir bez ile kapatıp yarım saat daha mayalandırıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder