11 Şubat 2018 Pazar

PORTAKALLI KEK


MALZEMELER:
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı portakal suyu
*Yarım su bardağı süt
*Yarım çay bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*2.5 su bardağı un
*Portakal kabuğu rendesi

YAPILIŞI: Oda sıcaklığında bekletilen yumurtalar ve şeker derin bir karıştırma kabının içerisine alınır ve mikser ile şeker eriyene kadar çırpılır.
Ardından içerisine sıvı yağ, süt, su, portakal suyu eklenir ve tekrardan karıştırılır. Son olarak ise un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi eklenir ve son kez karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir. Fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ve portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder