11 Şubat 2018 Pazar

TUZLU PASTANE KURABİYESİ


MALZEMELER:
*1 yumurta sarısı
*125 gram tereyağ (eritilecek)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*Un

YAPILIŞI: Tüm malzemeleri derin bir yoğurma kabına alıp yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Kurabiyeyi yapmadan önce tüm malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edilmeli ki daha kıyır kıyır bir kurabiye elde edebilelim. Yoğurulan hamuru 1 saat kadar üzeri kapalı şekilde bir köşede dinlendirelim. Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak dilediğiniz şekilde yaparak fırın tepsisine dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder