KEK MALZEMELERİ:
*3 yumurta
*1.5 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1.5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
*Beyaz kremşanti
*Kakaolu kremşanti
*Çikolata sosu
*Çilek
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekerleri çırpma kabına alıp şekerler iyice eriyene kadar çırpıyoruz.
Ardından içerisine yağı,sütü ekleyip ardından da toz karışımları (un,kakao,kabartma tozu ve vanilya) ekleyip çırpıyoruz yağlanan borcama döküp 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
Kek fırında pişerken kremşantileri üzerindeki talimata göre hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkan kek soğuduktan sonra üzerini yarım su bardağı süt ile ıslayıp ilk katına beyaz kremşanti sürüp buzdolabında donduruyoruz (yaklaşık 20 dakika). Ardından çıkarıp ikinci katmana kakaolu kremşanti sürüp tekrardan buzdolabında donduruyoruz. Donduktan sonra çıkarıp son kata çikolata sosunu döküp dilimleyip üzerini çilek veya alternatif diğer meyvelerle süslüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder