11 Şubat 2018 Pazar

VİŞNE SOSLU ÇİKOLATALI KEK



MALZEMELERİ:
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*4 yemek kaşığı tereyağ (eritilip kullanılacak)
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı kakao


SOSU İÇİN:
*1 su bardağı vişne
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı mısır nişastası

YAPILIŞI:Yumurta ve şekerleri iyice çırpıyoruz.Daha sonra içerisine tereyağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak unu,kabartma tozunu,vanilyayı,kakaoyu ekleyip tekrardan karıştırıyoruz.
Kek karışımımızı yağlanmış baton kek kalıbımıza döküp soğuk fırına koyuyoruz ve 185 dereceye ayarlayıp 20 dakika kadar pişiriyoruz. 
Kek pişerken 1 su bardağı vişneyi, 1 su bardağı su, yarım su bardağı şeker ve 1 yemek kaşığı mısır nişastası ile pişiriyoruz. Bir süre pişirdikten sonra sos katılaşıyor. Katılaşan sosu soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan keki süt ile ıslattıktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz ve üzerine soğuyan sosumuzu döküp vişne taneleri ve fıstıkla süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder