22 Eylül 2015 Salı

EV YAPIMI TARHANA

                              EV YAPIMI TARHANA




MALZEMELER:
*9-10 adet orta boy soğan
*5-6 adet havuç
*1 kg domates
*1 kg yeşil biber
*1 kg kırmızı biber
*1 demet maydanoz
*1 demet dereotu
*1 demet yeşil soğan
*1 demet taze nane
*2 su bardağı nohut (Haşlanmış olacak)
*2 su bardağı yeşil mercimek (Haşlanmış olacak)
*Yaklaşık 1 kg un

YAPILIŞI:
Sebzeleri iyice yıkayıp yeşillikler hariç dilimleyip yoğurma kabımıza alıyoruz.



Nohutları ve yeşil mercimeği haşlayıp kenarda soğumasını bekliyoruz.


Tüm malzemelerimizi yoğurma kabımızda birleştirip et makinesinde çekiyoruz.


Tüm malzemeleri et makinesinde çekip iyi bir kıvam elde edince içerisine unu ilave edip artık elde yoğurmaya başlıyoruz.


Elimizle iyice yoğurduktan sonra tarhanamız bu şekle gelmiş olacak.



Tarhanamızı kuruması için temiz bir bezin üzerine aralarında mesafe olacak şekilde parça parça koyuyoruz. 




Günden güne kurumaya başlayacağı için gidip gelip kontrol etmeniz gerekecek. Kurudukça parçalara ayırıp biraz daha kurutmaya bırakmalısınız.


İyice kuruduktan sonra (Bu günler sürecektir.) et makinesinde tekrar çekip iyice toz haline getiriyoruz. Çektikten sonra tekrar temiz bir bezin üzerine serip birkaç gün de öyle bekletiyoruz.


İyice kuruyan tarhanamız artık hazır. İstediğiniz zaman sıcak suyun içine kase başı 1 yemek kaşığı atıp karıştırıp afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Bu harika tarifi benimle paylaşan Hatice Alkap'a çok teşekkür ederim. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder