21 Eylül 2015 Pazartesi

KÖSTEBEK PASTA

                                 KÖSTEBEK PASTA




MALZEMELER (20 dilim)

KEK İÇİN:
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tepeleme kakao
*1.5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN:
*1 litre süt
*5 kaşık tepeleme un
*2 çay bardağı toz şeker
*1 kaşık nişasta
*1 paket vanilya
*1 paket toz kremşanti (Piştikten sonra eklenecek.)
*1 kaşık tereyağ (Piştikten sonra eklenecek.)
SÜSLEMESİ İÇİN:
*Pastanın kenarlarından kalan kek tabanı (Rondoda çekilecek)
*Üzerine isteğe göre sos
*Toz fıstık

YAPILIŞI:Yumurta ve şekerleri şeker eriyene kadar çırpın. Unutmayın ne kadar çok çırparsanız yumurta kokusu o kadar kokmaz. Şekerimiz eridikten sonra sıvı malzemelerimizi ve son olarak da kakao,un ve kabartma tozumuzu ekliyoruz. Keki yağlanan fırın tepsisine koyup 160 derecede pişiriyoruz. Kekimiz fırın tepsisinde olduğu için hemen pişecektir o yüzden 20 dakika kek için yeterli bir süredir.

Kek piştikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz ardından su bardağı ile daireler elde ediyoruz. Her dairemizi yani her kek tabanımızı temiz bir tepsiye diziyoruz ve kalan kekimizi rondoda çekip bir tabağa alıyoruz.




Keklerin iyice soğumasını beklerken pastacı kremasını yapabilirsiniz. Tüm malzemeleri tencereye alıp (kremşanti ve tereyağ hariç) hızlı hızlı karıştırarak pişiriyoruz.Piştikten sonra ocağın altını kapatıp içine 1 kaşık tereyağ ekleyip karıştırıyoruz. Soğuması için ocaktan alıp balkona koyabilirsiniz. Soğuduktan sonra kremşanti ekleyip mikserle 5-6 dakika çırpıyoruz.

Pasta tabanlarının dibine 1 yemek kaşığı kremamızı koyup üzerine rondoda çektiğimiz kül kek tabanını döküyoruz ve servis yapacağımız tabağa koyuyoruz. Tüm pasta tabanlarına aynı işlemi uygulayıp servis tabağımıza alıyoruz. Süslemek için üzerlerine isteğe bağlı sos döküp toz fıstık ekeliyoruz. Afiyet olsun. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder