10 Ekim 2015 Cumartesi

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA

                              ÇİLEKLİ YAŞ PASTA



KEK İÇİN MALZEMELER:
*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un 
*1 çay bardağı buğday nişastası
*Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KREMASI İÇİN:
*1 litre süt
*5 kaşık tepeleme un
*2 çay bardağı toz şeker
*1 kaşık nişasta
*1 paket vanilya
*1 paket toz çilekli kremşanti (Piştikten sonra eklenecek.)
*1 kaşık tereyağ (Piştikten sonra eklenecek.)

SOS İÇİN:
*Hazır meyveli sos

YAPILIŞI: Oda sıcaklığındaki yumurtaları çırpma kabına alın,şekeri ekleyin önce düşük devirde 5 dakika daha sonra yüksek devirde 10-15 dakika çırpın. Nişasta,un,kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyin. (Bu işlem pandispanyanın daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.) Çırptığınız yumurta ve şekere ilave edip 5 dakika daha çırpın. Diğer tarafta pişireceğiniz kabın her yanını margarinle yağlayıp bir kaşık un koyup yağlı kabın her tarafına unlayın. Hamuru kaba döküp altına sertçe vurun ki içindeki hava kabarcıkları kalmasın. Soğuk fırına koyup kenarları kabarmaya başlayana kadar 200 derecede pişirin. Kenarları kabarmaya başlayınca fırının derecesini 150'ye düşürün. Yaklaşık 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır.

Fırından çıkardığınız kekin etrafını ıslak bezle sarıp ılımasını bekleyin. Islak bezler fırın kabından kekimizin daha kolay çıkmasını sağlayacaktır. 20 dakika bu şekilde beklettikten sonra pandispanyayı çıkarıp 3 kat kesiyoruz.

Diğer yandan pasta kremamız için kremşanti ve margarin hariç tüm malzemeleri ocakta pişiriyoruz. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp içine margarini ekliyoruz. Pasta kremamız iyice soğuyunca içine çilekli kremşantimizi ekleyip mikserle birkaç dakika çırpıyoruz.

Katlara ayırdığımız keki bir kek bir krema şeklinde tamamlıyoruz.




 En son katı koyduktan sonra pastamızın her yerini krema ile kaplıyoruz. En son üzerine meyveli sosu döküp istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder