6 Ekim 2015 Salı

UN SUCUĞU

                                      UN SUCUĞU




Tarifini birkaç gün sonra paylaşacağım dediğim un sucuklarımız bugün yapıldı,dışı birbirine yapışmasın diye nişastaya bulandı ve artık kurumak üzere balkon iplerinde yerini aldı. Tarifi ve yapılışını sizinle paylaşacağım ama baştan uyarmam gerekirse fazlasıyla zor ve telaşlı bir iş :):)
Ama siz kendinize güvenip "Ben bunu hiçbir sorun yaşamadan yaparım hatta senden daha iyi yaparım." diyen varsa fotoğraflarınızı bekliyorum hanımlar :) 

TARİFLER:
*14 kg üzüm şerbeti
*1 kg un
*1 çay bardağı buğday nişastası

YAPILIŞI: Un ve nişastayı bir miktar üzüm şerbetinin içinde eritiyoruz. Hafif bir muhallebi kıvamına gelmeli. Un ve nişastayı bir miktar üzüm şerbetinin içinde eritirken diğer yandan kalan üzüm şerbetini ocakta kaynatıyoruz. Kaynayan üzüm şerbetinin içine un ve nişastadan elde ettiğimiz muhallebi kıvamındaki karışımı ilave ediyoruz. Tüm karışım belli bir kıvama gelene kadar (muhallebi kıvamı) mikserde iyice çırpıyoruz. (2 saat)


2 saat mikserde çırpılan üzüm şerbeti renk değiştirip bu hale gelecektir. Beyaz rengi elde ettikten sonra bir süre daha çırpın eve iplere dizdiğiniz ceviz veya fıstıklarınızı bu karışımın içine önce bir defa batırıp ipe asın. Biraz kuruduktan sonra batırma işleminin tekrarlayın ve yine ipe asın. 



Bu şekilde kurumaya asıyoruz. Ele yapışmayan bir kıvama gelince üzerlerini buğday nişastası ile kaplayıp tekrardan kurutmak için bekliyoruz. Birkaç gün açık havada iyice kuruduktan sonra gönlünüz nasıl isterse ya önce tüketin ya da bir saklama kabına koyup serin yerde muhafaza edin. :) :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder