4 Şubat 2016 Perşembe

CEVİZLİ ŞERBETLİ TATLI

💫2 adet tatlilik yufka (Pastaneden sipariş verilir)

İÇİ İÇİN:
💫Çekilmiş ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN:
💫2 su bardağı şeker
💫2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Pastaneden aldığınız yufkayı 2'ye bölüyoruz bir parçasını açıp görseldeki gibi iki ucunu katlayıp tam ortalarına ceviz koyup kesiyoruz ve yine görseldeki gibi hamurun iki ucunu büzerek aynı şekili verip borcama diziyoruz.

Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayıp borcamı dolduruyoruz. Yaklaşık 2 tüm hamur bir borcamı doldurmaya yetiyor.
Tatlıyı fırına koymadan önce üzerine eritilen tereyağını döküyoruz ve 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz. (Tatlı ince olduğu için hemen pişecektir. Bu yüzden dikkat edilmesi gerekir.) Fırından çıkan tatlı soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbeti döküyoruz ve üzerini toz fıstık ile süslüyoruz. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder